Uporaba orodja za upravljanje bibliografskih referenc EndNote Online

CILJ: Udeležence seznaniti s posebnostmi in uporabo orodja za zbiranje, urejanje ter oblikovanje osebnih zbirk bibliografskih referenc EndNote Online.

VSEBINA: Predstavitev orodja za upravljanje bibliografskih referenc, ki jih navajamo (citiramo) pri pisanju strokovnih, znanstvenih in drugih besedil. Ustvarili bomo osebne račune, v katere bomo uvažali reference, ki jih bomo poiskali v različnih informacijskih virih (EBSCOHost, SienceDirect, COBISS+ itn.). Reference bomo organizirali in urejali, izdelali bibliografije (npr. sezname uporabljene literature), seznanili se bomo s funkcijo vstavljanja citatov med pisanjem besedila (Cite While you Write). Predstavili bomo tudi različne stile citiranja.

NAČIN IZVEDBE: predavanja, predstavitve, vaje

GRADIVA:


Pri iskanju literature na odprtem spletu ali v zbirkah kot npr. Google Učenjak, PubMed, AGRIS kot tudi v naročniških virih  npr.  ScienceDirect, Springer itn. se pogosto zgodi, da naletite na vsebine, do katerih ste morda upravičeni kot študentje ali zaposleni ter ostali člani knjižnic Univerze v Ljubljani. V takšnih primerih je dovolj, da kliknete na aktiven zaznamek in trenutna stran se ponovno naloži z možnostjo prijave preko oddaljenega dostopa, če je vir seveda naročen.

S kazalcem miške prestavite spodnji gumb v vrstico z zaznamki v svojem brskalniku

 Oddaljeni dostop UL  Oddaljeni dostop SK

Izvedba: Srečko Bončina (NUK)

Kotizacija: /